Musonda: "Anderlecht wilde me huren"

WOENSDAG, 12 NOVEMBER 2014, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Youri Tielemans hoge ogen gooit in de Champions League, speelt zijn leeftijdsgenoot Charly Musonda Junior bij de U21 van Chelsea. Maar spijt van zijn vertrek heeft Musonda niet. "Ik koos een andere weg."


Een van de grootste ontgoochelingen uit zijn carrière noemde Roger Vanden Stock het vertrek van Musonda twee jaar geleden. Kort voor zijn zestiende verjaardag lag zijn profcontract klaar, maar Musonda koos voor Chelsea. Daar blinkt hij voorlopig uit bij de beloften. Steekt het dan niet dat Tielemans nu al Champions League speelt?

"Neen, ik koos een andere weg en heb geduld", zo vertelt Musonda in Het Nieuwsblad. "Uiteraard wil ik spelen, maar mijn tijd komt nog. In Engeland ben ik trouwens veel volwassener geworden. Bij de jeugd van Anderlecht ging het te gemakkelijk. Hier boek ik meer vooruitgang."

Musonda traint intussen drie keer per week mee met de A-kern van Chelsea. Deze week is hij er voor het eerst aanwezig bij de Belgische beloften. De kans voor wie Musonda in Belglië aan het werk wil zien, want een uitleenbeurt aan een Belgische club ziet hij niet zitten. "Afgelopen winter waren Anderlecht en Zulte Waregem geïnteresseerd, maar ik wil mijn kans grijpen bij Chelsea. Een uitleenbeurt is niet aan de orde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.