"Ik zei Youri positief te blijven voor de ploeg"

DINSDAG, 11 NOVEMBER 2014, 10:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Extra Time werd er ingegaan op de discussie tussen Aleksandar Mitrovic en Youri Tielemans over wie een vrije schop mocht nemen. "Als ik daar niet was tussengekomen, stonden ze daar nu nog te discussiëren", lachte Deschacht.


"Aleksandar en Youri zijn twee jongens met een enorme gedrevenheid", zo analyseert Deschacht de discussie. "Ik probeer het van de positieve kant te bekijken: ze hebben alle twee erg veel goesting."

Maar hoe loste Deschacht het probleem dan op? "Mitro zei me 'I'm going to score. 100 percent. Leave me alone.' En hij gaf me een klein duwtje. Daarop zei ik tegen Youri 'Hij gaat scoren, dus laat hem met rust. Hij is goed bezig. Blijf positief voor de ploeg'."

Deschacht gaf aan dat Tielemans was aangeduid voor het nemen van dergelijke vrije trappen. De analisten wilden vervolgens weten of Mitrovic op training al vrije trappen genomen had. "Hij heeft er al een paar goede getrapt", vertelde Deschacht schoorvoetend.

Vandenbempt: "Twee Mitrovic'en geeft problemen"

Terwijl Deschacht het probleem minimaliseerde, deed Peter Vandenbempt dit niet. "Ik vind dit toch een gigantisch probleem", aldus de radiojournalist. "Als er twee Mitrovic'en zijn, hoe eindigt het dan? Dan wordt er gevochten."

"Na Arsenal zei Besnik Hasi nog dat hij niet meer wou dat Vanden Borre de penalty's zou trappen. Een paar dagen later wordt er zelfs al om een vrije trap gekibbeld."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.