Overzicht verhuurde spelers

MAANDAG, 10 NOVEMBER 2014, 10:18 - Garrincha

De verhuurde spelers in Nederland blijven het goed doen. Samuel Armenteros scoorde voor de derde wedstrijd op rij en ook Jonathan Kindermans vond de weg naar doel. In Frankrijk gaf Guillaume Gillet een belangrijke assist.

We beginnen ons overzicht in Nederland. Daar verloor Willem II met 3-2 van ADO Den Haag, maar Samuel Armenteros scoorde er voor de derde wedstrijd op rij. De Zweed, die de volledige wedstrijd speelde, zit nu aan vijf doelpunten in acht wedstrijden. Willem II staat twaalfde.

De reeks lager kende Jonahtan Kindermans een gelijkaardige avond. Ook hij scoorde en zag zijn team verliezen. Tegen Helmond Sport bracht hij zijn Telstar na zeven minuten op voorsprong met zijn derde treffer van het seizoen, maar uiteindelijk werd het 5-2 voor Helmond. Ook in het teede doelpunt had Kindermans, die negentig minuten speelde, een voet: de Helmond-doelman kreeg zijn schot niet onder controle en Seuntjens tikte binnen.

In Frankrijk zorgde het ontslag van coach Claude Makelélé deze week voor het gewenste schokeffect bij Bastia. Guillaume Gillet en co wonnen met 2-0 tegen Montenpellier en klimt zo van de laatste naar de vijftiende plaats. Gillet speelde zoals steeds de hele wedstrijd en gaf de assist voor het tweede doelpunt.

Luka Milivojevic hield met Olympiakos een doelpuntenkermis tegen Panthrakikos: 5-1. Olympiakos nadert zo tot op twee punten van koploper PAOK Saloniki. Milivojevic liep negentig minuten tussen de lijnen. Sinds zijn transfer miste hij in de competitie en de Champions League nog geen seconde.

In Cyprus speelde Anorthosis Famagusta, met Thomas Kaminski tussen de palen, 0-0 gelijk tegen Ethnikos Achna. Famagusta staat zevende.

In Spanje was er opnieuw geen plaats voor Fede Vico in de wedstrijdkern van Cordoba. Cordoba speelde 0-0 gelijk tegen Deportivo en blijft laatste.

In onze tweede klasse verloor Eendracht Aalst met 1-0 bij Seraing. Elis Koulibaly was ziek en zat niet in de kern. Ook voor Youri Lapage was er geen plaats op het scheidsrechtersblad.