Praet: ”Stilaan tijd voor stap hogerop”

DINSDAG, 4 NOVEMBER 2014, 18:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks een sterke seizoenstart lijken de Rode Duivels nog ver weg voor Dennis Praet. De middenvelder betreurt dat Wilmots neerkijkt op de Belgische competitie. “Dit is vooral een slecht signaal voor jonge spelers.”


Donderdag maakt Wilmots zijn selectie bekend voor de interlands tegen IJsland en Wales. Bij zijn vorige selectie kreeg de bondscoach vragen over Praet en toen verwees hij op het lage niveau van de Belgische competitie om Praets niet selectie te duiden.

“Door onze nederlaag tegen Dortmund leek het verschil groot, maar om daarom onze competitie de grond in te boren … Het getuigt van weinig respect tegenover de spelers die wel in België spelen en toch zijn opgeroepen”, zo vertelt Praet in Humo. “Natuurlijk zijn de Spaanse, Duitse en Engelse competities sterker, maar ik vind dit vooral een slecht signaal naar onze jonge spelers toe.”

Praet verwacht ook nu dus geen oproepingsbrief. “Maar ik zal ook niet teleurgesteld zijn. De bondscoach heeft zijn groep klaar en daar houdt hij volgens mij ook aan vast. Natuurlijk blijf ik wel mijn best doen om erbij te raken. Maar ik heb nog tijd.”

Met zijn 20 jaar is Praet inderdaad nog jong, maar hij is toch al aan zijn vierde seizoen in de A-kern van Anderlecht bezig. Hij acht de tijd om een stapje hogerop te zetten wel bijna daar. “.Als ik nog een goed seizoen speel en er komt daarna een mooi bod van een goede ploeg, dan moet ik niet meer twijfelen. Dan moet ik de stap durven zetten.”



anderlecht-online forum