Vandenbempt over paars-witte malaise

MAANDAG, 3 NOVEMBER 2014, 14:34 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Peter Vandenbempt analyseerde voor Sporza de wedstrijd Anderlecht-Lokeren en de problemen in het paars-witte kamp. Hij vreest dat vooral de blessure van Steven Defour voor problemen zal zorgen.


"Anderlecht heeft midweeks wel gewonnen bij Kortrijk, maar dat was met meer meeval dan overtuiging. Na de 1-1 tegen Lokeren blijft mijn conclusie onveranderd: Het draait vierkant bij de kampioen met te veel spelers die niet in vorm zijn of op hun tandvlees zitten. Tegen Lokeren was het voor Anderlecht weer wroeten en zwoegen. Er viel niets meer te bespeuren van enige frivoliteit of frisse ideeën."

"Daar komen nu ook nog de blessures van Suarez en Defour bovenop. Suarez is op zich een aderlating, maar maakt niet zo veel uit, Tot nu liet hij toch maar enkel zien dat hij er niet klaar voor is. Defour is ander paar mouwen. Hij is de aanjager, patron en inspirator van het jonge elftal. De kopjes gingen naar beneden toen hij gewisseld werd. Zijn afwezigheid gaat pijn doen, te beginnen bij Arsenal morgen."

"Zo belandt Besnik Hasi in zijn eerste moeiljke periode als Anderlecht-coach. Dat wordt ook boeiend om te volgen. Hij moet oplossingen zoeken, zijn ploeg aan het voetballen krijgen en omgaan met de aanzwellende kritiek op het spel en zijn keuzes."

"Alles is wel rustig bij Anderlecht, en dat zal nog lang zo blijven, maar als je daar bent aangekomen dan weet je pas echt wat het inhoudt om coach te zijn bij Anderlecht. En dat is niet min."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.