Roef: "Al meer gespeeld dan ik verwacht had"

DONDERDAG, 30 OKTOBER 2014, 09:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Net als bij zijn Europees debuut tegen Galatasaray was Davy Roef de beste man aan Anderlecht-zijde. “Ik heb getoond dat men op mij kan rekenen als het nodig is”, blijft de doelman rustig.


Roef verving tegen Kortrijk Silvio Proto, die de avond voordien papa was geworden. “Ik wist van vanmorgen dat ik zou spelen”, vertelde hij na de wedstrijd. Dat was er echter niet aan te zien. De 20-jarige goalie pakte uit met enkele cruciale reddingen. “Vooral die ene toen het 0-1 stond was belangrijk. Wordt het dan 1-1, dan krijgen we het erg lastig.”

De enige smet op Roefs wedstrijd was het late tegendoelpunt van Pavlovic. Daar ging hij in de fout. “Het was een misverstand met Colin”, zo beschrijft hij. “Ik heb te laat geroepen. Deed ik dat vroeger, dan botsen we nooit en kon ik het doelpunt vermijden.”

Hoe dan ook, Roef bewees opnieuw dat Anderlecht over een uitstekende stand-in voor Proto beschikt. “Ik heb al meer gespeeld dan dat ik in het begin van het seizoen verwacht had”, toont Roef zich tevreden. “Ik heb vandaag gewoon weer getoond dat Anderlecht op mij kan rekenen als ze me nodig hebben.”



anderlecht-online forum