Vanden Borre: "Laatste straf voor mijn jeugd"

WOENSDAG, 29 OKTOBER 2014, 10:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

In sport/voetbalmagazine geeft Anthony Vanden Borre een interview waarin hij openhartig praat over zijn verleden, het WK en zijn toekomstdromen. Wij zetten enkele quotes voor u op een rij.


"Ik wil zo snel mogelijk weer staan waar ik voor mijn blessure stond. Met minder neem ik geen genoegen", begint hij over zijn kuitbeenblessure. "Ik ben gelovig en ik denk weleens dat je moet betalen voor wat je uitgericht hebt. Op het WK heb ik het gevoel gehad dat ik voor het laatst gestraft ben voor wat ik allemaal uitgestoken heb in mijn jeugd. Stel je voor: je doet er alles aan om van zo ver terug te komen, je droomt van dat WK, je wilt er een of twee matchen spelen en dan gaat het zo goed, tot dat plots gebeurt. Ach, die blessure was mijn straf."

Toekomstplannen

Gaat hij tot het einde van zijn voetbaldagen bij Anderlecht voetballen of heeft hij toch nog toekomstdromen? &ququot;Toch wel, maar ik ga niet meer zomaar ergens naartoe. Marseille spreekt me aan. Een goeie Engelse club kan ook. Maar het plaatje moet voor iedereen kloppen en dan in de eerste plaats voor Anderlecht. Daarvoor heb ik te veel respect voor mijn club."

Vincent Kompany

De vriendschap tussen Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre is onverwoestbaar. Ook de moeilijke periode is Kompany altijd een steun geweest voor Vanden Borre. "Hij heeft een keer een trui van de Rode Duivels in de kleedkamer op mijn plaats gelegd. Het was zijn manier om me aan te moedigen om niet op te geven en door te zetten. Het was een sterk en mooi gebaar."

Youri Tielemans en Aleksander Mitrovic

"Youri Tielemans beschouw ik als mijn jongere broer", zegt Vanden Borre. "Hij heeft een nog sterker karakter dan Kompany op die leeftijd. Je hebt nog niet alles van hem gezien. Over een jaar of twee, drie ga je begrijpen dat hij echt nog iets meer heeft dan Vincent en ik."

"Aleksandar Mitrovic is een aardige jongen, maar hij is erg eenzaam in Brussel. Hij probeert wel. Zo begint hij al spelers uit te kafferen in het Frans. Dat is een goed teken. Ik probeer hem te overtuigen dat hij zich niet ongerust moet maken. Zodra ik vast in de ploeg sta, zal ik hem de goeie passes geven en zal hij vaker scoren."



anderlecht-online forum