Anderlecht slikt eerste nederlaag

ZONDAG, 26 OKTOBER 2014, 20:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De topper tussen Anderlecht en Standard is een mager beestje geworden. Ondanks een overwicht aan balbezit bakte Anderlecht er niet veel van. Het waren integendeel de bezoekers die twee keer konden scoren.


Besnik Hasi begon aan de partij met Kabasele op rechts en Suarez in steun van Cyriac in de spits. Een succes zou dit echter niet worden. Beiden speelden een bleke wedstrijd.

Standard begon vinnig aan de partij, maar al snel verwaterde hun voetbal. Ook Anderlecht leek de Europese midweekwedstrijd nog in de benen te hebben. Het voetbalde traag en slordig en creëerde amper doelkansen. 0-0 bij de rust was niet meer dan logisch.

Veel beterschap was er niet na de pauze. Een bedrijvige Cyriac probeerde het met een omhaal, maar de bal ging naast. Niet veel later mocht hij samen met Kabasele gaan rusten ten voordele van Conté en Mitrovic. Ook zij konden het vuur niet in de pan krijgen.

Integendeel. Tien minuten voor tijd belandde een vrije trap op het hoofd van Teixeira en de Portugees knikte ongehinderd de 0-1 voorbij Proto. Anderlecht krijgt intussen nog steeds geen deftige aanval bij elkaar gevoetbald en in de slotminuut was het Standard dat nog een tweede keer scoorde. Mpoku zet met één beweging Mbemba en Najar in de wind en knalt in de korte hoek binnen: 0-2.

Na het vijfde puntenverlies in zeven wedstrijden zit Anderlecht zijn voorsprong steeds verder slinken. Club Brugge nadert tot op twee punten en ook Gent en Westerlo zijn niet ver meer. Volgende week in Kortrijk moet paars-wit zich herpakken wil het aan de leiding blijven.

Score: 0-2
Goal(s): 79' Teixeira 0-1, 89' Mpoku 0-2

Anderlecht:Proto, Najar, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Kabasele (61' Conté), Defour, Tielemans, Praet, Suárez, Cyriac (61' Mitrovic)
Standard:Thuram, Milec, Ciman, Teixeira, Andrade, Mujangi Bia (68' Ono), Faty, Trebel (71' De Sart), Mpoku, Louis (87' Watt), De Camargo

Geel: 23' Louis, 70' Teixeira, 83' Suarez
Rood: /

Scheidsrechter: Serge Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.