Jovanovic geeft raad aan Defour

ZATERDAG, 25 OKTOBER 2014, 10:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

'Hoe overleef ik mijn eerste clasico?', moet Steven Defour toch al een paar keer gedacht hebben de laatste dagen. Milan Jovanovic geeft met plezier advies aan Defour maar ook aan Aleksander Mitrovic en Lucas Biglia.


Milan Jovanovic is spelersmakelaar geworden en was in het land de voorbije week. De Serviër speelde zowel bij Standard als bij Anderlecht en weet dus als geen ander hoe de Rouches reageren als één van hen naar Brussel trekt.

"De Luikse fans zullen nooit accepteren dat een Standard-speler naar de aartsrivaal vertrekt. Toen ik voor het eerst met Anderlecht tegen Standard speelde, wilden de supporters mij kapotmaken. Ik was verbaasd door de negatieve reacties", begint Milan Jovanovic.

"Maar ik ben nooit bang en dus ging ik mij opwarmen voor de tribune met de diehards, dat moet Defour ook doen. Twintig minuten lang gaf ik hen de kans om mij te beledigen en hun gif te spuien. Als de match begon was ik het al gewoon en de fans waren toen al te moe.

Mitro is een toptalent

Jovanovic was ook verbaasd over het overgewicht van Aleksander Mitrovic: "Mitro is een toptalent, maar individuele training is belangrijk, nog crucialer dan groepstrainingen. Tegen Mechelen vorige week had Mitrovic het heel moeilijk, dat is heel jammer."

Warmer en professioneler

"Ik zag deze week Herman Van Holsbeeck. Als Herman zich even gelukkig voelde als ik bij ons weerzien, dan is onze vriendschap voor eeuwig. Ik snap de kritiek van Lucas Biglia niet. Als je een sterk karakter hebt, dan uit je die op het moment dat je nog bij Anderlecht bent, niet achteraf, dat is zwak. Als ik één advies mag geven: blijf zolang mogelijk bij Anderlecht. Echt. Mijn vriend Iakovenko trok naar Fiorentina en belde mij niet veel later op. Hij was verbaasd. Anderlecht bleek een veel warmere, mooiere en professionelere club", besluit de flamboyante Serviër.



anderlecht-online forum