Hasi zet spelers op scherp met donderpreek

DINSDAG, 21 OKTOBER 2014, 11:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens een videoanalyse wees Besnik Hasi zijn spelers gisteren op de vele mankementen tegen KV Mechelen. De coach las zijn jongens stevig de levieten. "Het is goed dat hij deze beelden getoond heeft", meent Olivier Deschacht.


Elke week toont Hasi de spelersgroep wedstrijdbeelden om aan te geven wat goed en slecht liep tijdens de afgelopen wedstrijd. Van het duel tegen KV Mechelen waren er amper goede fases te vinden voor de rust en de coach confronteerde zijn spelersgroep hiermee. Hij ging heftig te keer.

“De coach was nog niet gekalmeerd na zaterdag”, vertelt Deschacht over de donderpreek die Hasi gaf. “Het is goed dat hij die beelden toonde. Nu weet iedereen dat die eerste helft Anderlecht onwaardig was. Elke duel werd verloren, we liepen uit positie en kwamen tot geen enkele doelkans.”

Deschacht was danig onder de indruk van de speech van Hasi. “Op dergelijke momenten moet je niet proberen hem van antwoord te dienen. Na zo’n zwakke eerste helft moet je zwijgen en accepteren wat hij zegt.”




anderlecht-online forum