Uitslagen Europese tegenstanders

MAANDAG, 20 OKTOBER 2014, 07:53 - Garrincha

De clubs uit groep D in de Champions League kenden geen topweekend in hun vaderlandse competitie. Naast Anderlecht speelde ook Arsenal gelijk, terwijl Borussia Dortmund verloor. Galatasaray kon wel winnen.

Galatasaray wint topper

Galatasaray speelde in Turkije de steeds beladen topwedstrijd tegen stadsgenoot Fenerbahçe. Het duel leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, tot Wesley Sneijder in de 88e en 90e minuut de thuisploeg naar de overwinning trapte. Diep in blessuretijd milderde Potuk nog tot 2-1. In de stand staat Galatasaray tweede met 13 op 18.

Opstelling Galatasaray: Muslera, Chedjou, Kaya, Inan, Camdal, Adin (82' Colak), Dzemaili (66' Bulut), Melo (87' Altintop), Sneijder, Sari, Yilmaz

gt;Dortmund blijft sukkelen

Borussia Dortmund slaagt er in de Bundesliga maar niet in om op toerental te komen. Het verloor met 2-1 bij Keulen en zakt zo naar de veertiende plaats met zeven punten uit acht wedstrijden. Keulen kwam kort voor de rust op voorsprong, maar Immobile stelde meteen na de pauze gelijk. Een kwartier voor tijd bezorgde Zoller de Borussen hun vijfde nederlaag van het seizoen.

Opstelling: Weidenfeller, Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Grosskreutz, Kehl, Gündogan (90' Subotic), Mkhitaryan (68' Aubameyang), Kagawa, Reus, Immobile (75' Ramos)

Arsenal met keeperszorgen

Dat Arsenal zaterdag 2-2 gelijk speelde bij Hull City brachten we gisteren al. Intussen kampen de Gunners wel met keeperszorgen voor het duel van overmorgen tegen Anderlecht. Eerste doelman Wojciech Szczesny is geschorst en tweede keuze raakt niet fit. Hierdoor komt derde doelman Damian Martinez tussen de palen. Martinez is een 22-jarige Argentijn en speelde tot op heden nog maar twee officiële duels voor de Londenaren, in 2012 in de League Cup.

Beker van België: verlies RC Mechelen

Tot slot nog even naar de vaderlandse tweede klasse. Daar kreeg RC Mechelen, op 3 december de tegenstander van Anderlecht in de achtste finales van de Beker van België, het bezoek van ASV Geel. De Mechelaars verloren met 2-4. Ivan Yagan scoorde beide thuisdoelpunten. De spits zit intussen al aan tien competitietreffers. Anderlecht weet dus wie het in het oog moet houden.

Opstelling: De Vroe, Gnakpa, Kerkhofs, Camara, Tuteleers (46' Reuse), Mpati Vaesen, Hmouda, Erivelton (46' Verbist), Yagan, Debouver (69' Hens)

Lennard Hens is een 18-jarige middenvelder die deze zomer overkwam uit de jeugdreeksen van Anderlecht. Het was zijn tweede invalbeurt dit seizoen.