Wat heeft Wilmots tegen de Jupiler Pro League?

DINSDAG, 7 OKTOBER 2014, 11:00 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Bondscoach Marc Wilmots is geen fan van de Belgische competitie; dat was al langer geweten. Maar de manier waarop onze nationale coach de vaderlandse competitie afvalt, begint nu toch wel wat overdreven te worden.


Toen een journalist gisteren de vraag stelde of Dennis Praet dicht bij een selectie zit, kwam er volgend antwoord: "We hebben woensdag het verschil tussen de Belgische competitie en het buitenland gezien", klonk het. "We hebben met deze groep het WK bereikt en er zal weinig wijzigen."

Wilmots ging nog verder: "Ik kijk zelden naar het Belgische voetbal. PSG-Monaco, dat was een goede match. Tijdens de rust heb ik even gevolgd wat er in België gebeurde..."

Recent werd Jason Denayer opgenomen in de Belgische selectie. De talentvolle Denayer speelt momenteel voor Celtic, in de Schotse competitie die over het algemeen nog lager wordt ingeschat dan de Belgische. Daarenboven kreeg de Schotse ploeg in de Champions League voorronde een serieus pak slaag te verwerken van Legia Warschau. Wilmots lijkt dus met twee maten en twee gewichten te werken: al wat Belgisch is, is slecht. Al wat buitenlands is, is goed.

Daarenboven bespoedigen zijn uitspraken het verval van onze eigen competitie. Waarom zou een jonge Belgische speler nog in onze competitie willen spelen? Een club als Anderlecht loopt hierdoor schade op. Paars-wit biedt een uitstekende jeugdopleiding, maar ziet veel van zijn talenten op jonge leeftijd naar het buitenland verhuizen. Wilmots zou dus best, als Belgisch nationale coach, eens twee keer nadenken alvorens zulke uitspraken te doen over de Jupiler Pro League.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.