Conté: "Ik heb een lange weg afgelegd"

ZATERDAG, 4 OKTOBER 2014, 11:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Ibrahima Conté kwam in de laatste minuten van de zomermercato bij Anderlecht. Daarvoor had de balkunstenaar al een lange en woelige weg afgelegd. Het Belang van Limburg sprak met hem over de prille start tot nu.


"Ik te voetballen op bloten voeten en op mijn zestiende stuurden ze me nar de hoofdstad Conakry. In 2008 wilde ik er door de staatsgreep weg. Papieren voor Frankrijk lukten dus maar Michel Louwagie kon wel papieren regelen voor België", begint de speler."

Van Gent naar Zulte-Waregem.

"Toen Victor Hernandez coach werd bij Gent, keek hij amper naar mijn spel en hij kende er niets van. Franky Dury wilde mij heel graag bij Waregem maar ik moest van hem stoppen met de clown uit te hangen (Conté was gekend voor zijn kapsels). In Waregem kon ik dan mijn techniek echt showen. Dury speelde mij uit op mijn sterke punten en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Zonder hem speelde ik nu in tweede klasse.

Zoveel mogelijk prijzen pakken

"Een maand geleden kreeg mijn vader een hartaanval. Ik kan niet naar Guinee afreizen om het te bezoeken omdat het ebolavirus daar heerst en ik wil elk risico op besmetting vermijden. Gelukkig gaat het nu beter met hem en kan ik me weer op voetbal concentreren. Met Anderlecht wil ik zoveel mogelijk prijzen pakken en met Guinee wil ik in januari de Afrika Cup halen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.