Borussia Dortmund te sterk voor Anderlecht

WOENSDAG, 1 OKTOBER 2014, 22:35 - Michaël

Anderlecht kon woensdagavond thuis dan toch niet stunten tegen Dortmund. De Duitsers keerden met de drie punten huiswaarts na een 0-3 overwinning. Anderlecht blijft dus achter met één puntje uit twee wedstrijden.

Bram Nuytinck en Dennis Praet konden dan toch starten aan het CL-duel. Maar paars-wit moest al snel een opdoffer verwerken. Al na drie minuten stond de 0-1 op het scorebord.

Amper zes minuten later werd een geldig doelpunt van Anderlecht afgekeurd voor buitenspel. Hier had het wel degelijk 1-1 moeten zijn!

Dortmund was duidelijk de betere op het veld en zette volop druk. Zo ook in de tweede helft, al kwamen de troepen van Besnik Hasi toch beter opzetten. Maar net op het moment dat Anderlecht goed in de wedstrijd kwam scoorde Adrián Ramos de 0-2.

Diezelfde Ramos scoorde 12 minuten voor tijd de 0-3, over en out voor paars-wit. Ook het nieuwe spitsenduo, Cyriac - Kabasele, kon hieraan niets meer veranderen. Cyriac besloot wel net voor affluiten enkele centimeters naast.

Op 22 oktober ontvangt paars-wit dan Arsenal. Maar zondag moet eerst Genk voor de bijl!