Roger Vanden Stock hoopt op superstunt

DINSDAG, 30 SEPTEMBER 2014, 08:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Morgenavond staat de Champions League wedstrijd tegen Dortmund op het programma. Roger Vanden Stock kijkt uit naar het treffen met Borussia Dortmund dat slechts 7 op 18 haalde in de Bundesliga en veel belangrijke spelers mist.


"Ik was pessimistisch voor de match op Galatasaray, maar dat werd niet goed ontvangen door de pers"quot;,begint de voorzitter, "Ik had wel gehoopt op een gelijkspel, maar ik had nooit durven denken dat we daar kunnen winnen. We hebben al lang geen zege meer gepakt in de Champions League. Als dat nu zou lukken, zou dat fantastisch zijn. Het is de moment voor een stunt, maar ik voeg er meteen aan toe dat een overwinning tegen een ploeg als Dortmund een superstunt zou zijn."

Blijven hopen

"De hoop is er, maar we weten dat het buitengewoon moeilijk zal zijn om tegen Dortmund iets te doen. Voor mij steekt Dortmund in onze groep er bovenuit. Maar ik ben gelukkig omdat we weer meespelen op dit niveau. Onze match op Galatasaray was de beste sinds lang in de Champions League. Ik heb het gevoel dat ze weer een beetje bang zijn van ons. Hoe beter we voetballen, hoe hoger de verwachtingen. Maar ik blijf rustig, want ik ben nog altijd niet zeker dat we ook tegen ploegen als Dortmund of Arsenal iets kunnen doen. We moeten het even goed doen als tegen Galatasaray, om het dan in onze thuismatch tegen de Turken af te maken voor de derde plaats" aldus nog Vanden Stock.

Techniek en snelheid

"De kwaliteiten van onze spelers liggen op het vlak van techniek en snelheid. Dat het ook nog eens allemaal jongeren zijn maakt het uitzonderlijk." Maar de voorzitter is ook voorzichtig: "Als het goed gaat moet je trouwens altijd opletten dat je het deksel niet op de neus krijgt. Zonder twijfel is dit een goed moment om Dortmund te treffen, misschien hebben we een kans door al hun geblesseerden. Maar Dortmund blijft een grote ploeg. We vatten de match zonder schrik aan, maar voor een punt zo ik toch al tekenen."
"We hebben heel veel potentieel, maar net als iedereen zegt dat je heel goed bent, moet je op je hoede zijn" , treedt Herman Van Holsbeeck de voorzitter bij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.