Hele wedstrijd uitgefloten

MAANDAG, 29 SEPTEMBER 2014, 07:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Ibrahima Conte niet met open armen ging ontvangen worden aan de Gaverbeek konden we al vermoeden. De Guineeër werd zelfs een hele wedstrijd uitgefloten, al kan hij begrip opbrengen voor de reactie van essevee supporters


"Neen, ik ben daar niet ontgoocheld over," zegt Conte over de fluitconcerten aan zijn adres, "Supporters zijn zo. Als fan zou ik ook niet graag een bepalende speler zien vertrekken."

Ondanks zijn turbulente transfer is de verstandhouding met zijn ex-trainer, Francky Dury nog prima: "Na de match heb ik even met Francky Dury gepraat. Hij heeft mij gefeliciteerd met de overwinning en met mijn prestaties bij Anderlecht. Het was een blij weerzien," aldus Conte.

Verkeerde keuze

Conte liet in de wedstrijd tegen Zulte Waregem een unieke kans liggen, dan toch nog teveel respect voor zijn ex-ploeg ? "Ik heb gewoon de verkeerde keuze gemaakt. Ik wilde breedleggen voor Mitrovic, maar de bal werd onderschept. Ik had beter meteen op doel geschoten."

Het valt op dat Conte vaak Mathias Suárez opzoekt op het veld: "'Mati' is een fenomeen, de beste speler waar ik ooit mee voetbalde. Van hem kan je alles verwachten, hij verrast altijd."

Respect voor Besnik Hasi

Ibrahima Conte praat over Besnik Hasi met enorm veel respect en ontzag: "Zijn richtlijnen zijn duidelijk en hij gaat steeds uit van onze sterkte. Ook tegen Dortmund zal hij zich niet aanpassen. Die aanpak geeft de spelers vertrouwen." De wedstrijd tegen Dortmund is voor Conte een speciale belevenis: "Ik ben al jaren fan van die club. Ik ben dol op hun truitjes, op de sfeer in hun stadion en ik ben fan van Jürgen Klopp, hun trainer."



anderlecht-online forum