De verborgen kwaliteiten van Acheampong

ZATERDAG, 27 SEPTEMBER 2014, 11:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

'Fast and Furious" oftewel Frank Acheampong, als hij een spurt trekt is de tegenstander op achtervolgen aangewezen. Maar de Ghanees heeft nog andere kwaliteiten in huis, Het Nieuwsblad somde ze samen met de speler even op.


Na lopen kan Acheampong ook goed koken, fufu is zijn specialiteit: "Dat is een gerecht dat heel populair is rond de evenaar het bevat gezonde ingrediënten zoals maniok en bakbananen en voldoet aan de dieetregels van Anderlecht. Ploegmaats Mbemba, Kabasele en Najar komen speciaal bij mij thuis om fufu te eten."
Nog een specialiteit van de Ghanees is pingpong: "De beste pingponger van Anderlecht, dat ben ik. Niemand wil nog met mij spelen want ze verliezen allemaal. Alleen Milivojevic kon soms nog eens van mij winnen, maar hij is weg. Je zou mij 'Frank Pingpong' kunnen noemen," voegt hij er al lachend toe.

Geloof en familie

"Ja ik ben erg gelovig, ik bid dan ook heel vaak: thuis, in de kleedkamer, tijdens de match. Ik vraag God vooral om blessures te vermijden."
Naast zijn geloof is zijn mama de belangrijkste persoon in Frank Acheampong zijn leven, zeker sinds drie jaar geleden zijn papa overleed: "Ik vraag haar voor alles toestemming en het is mijn moeder die mijn financiën beheert."

Camp Nou en rijlessen

Frank Acheampong heeft nog maar drie maand zijn rijbewijs en is daar terecht fier op. Na de vermoeiende trainingen volgde hij nog twee uur autorijles en hij slaagde als eerste voor zijn rijexamen.
Daarnaast is de Ghanees een fervent supporter van Barcelona: "Samen met Leander Dendoncker analyseer ik elke week de matchen van Barcelona tot in het detail. De Primera Division is mijn favoriete competitie en tijdens mijn vrije tijd bekijk ik het liefst voetbalmatchen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.