Conté vanavond tegen ex-club

ZATERDAG, 27 SEPTEMBER 2014, 10:38 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

De transfer van Ibrahima Conté heeft heel wat voeten in de aarde gehad.Francky Dury liet zich onlangs nog uit over de transferprijs die veel te laag was volgens hem.Maar Conté is Essevee dankbaar omdat ze hem weg haalden uit Gent.


Conté was met een assist en een pareltje van een goal beslissend op Patro Eisden: "Het was een goal zoals ik ze vroeger op straat maakte: dribbelen en afwerken. Ik had er alle vertrouwen in dat het mij zou lukken. Ik wist bij mijn laatste kapbeweging gewoon dat de tegenstander zou tackelen. Ik was blij, want het was mijn eerste goal voor Anderlecht. Misschien maak ik er straks in de Champions League ook zo eentje. Maar ik ben eerder de man van de assists dan van de goals," vertelt Conté.

Transferperikelen

De transfer van Ibrahima Conté heeft lang aangesleept, op gegeven moment dacht de speler zelf dat het er niet meer zou van komen: "Er bleven nog twee dagen over en ik dacht:'Putain, ik ga nog bij Waregem blijven'. Ik zou dat gedaan hebben, je hebt geen keuze, maar ik wou echt naar Anderlecht. Mijn probleem was de coach, maar ik begrijp hem ook wel. Hij zag zijn goeie spelers één voor één vertrekken. Maar ik heb hem vlakaf gezegd: 'coach, ik ga weg'. Hij zei: 'Je gaat niet weg.' En ik weer: 'Coach, laat mij gaan.'
"Vlak voor ik vertrok zei ik nog tegen een paar jongens: 'Binnenkort speel ik tegen jullie, vinden jullie dat niet gek?' Maar zo gaat dat in het voetbal. Als ze me op Waregem uitfluiten, begrijp ik dat. Ze hebben gelijk. Als ik zou scoren ga ik ook niet juichen. Ik respecteer de mensen in Waregem."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.