Euro 2020 in Brussel in nieuw Eurostadion!

VRIJDAG, 19 SEPTEMBER 2014, 13:31 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Het is zover: Brussel is officieel genomineerd als speelstad voor Euro 2020. De UEFA wees 3 poulewedstrijden en 1 achtste finale toe aan de Belgische hoofdstad. Dit betekent dat het Eurostadion gebouwd zal moeten worden.


En dat is ook goed nieuws voor Anderlecht. Sporting zoekt al sinds jaar en dag naar uitbreidingsmogelijkheden, maar wordt niet altijd even hard geholpen door de gemeente. Er is wel een aanvraag tot uitbreiding van het huidige stadion goed gekeurd, maar die uitbreiding is al bij al beperkt. Verhuizen is dus een andere optie, maar tot voor kort waren er maar weinig geschikte locaties te vinden.

Met de selectie van Brussel als speelstad, moet er onvermijdelijk een nieuw stadion komen. Dat zal gebouwd worden op Parking C van de Heizel en zal dienst doen als nationaal stadion. De exploitatie ervan is echter niet te financieren zonder dat er een club in gaat spelen. Deze club wordt normaal gezien Anderlecht, al heeft het bestuur die beslissing nog niet formeel genomen.

Het Eurostadion zal in 2018 klaar zijn. De bouw begint normaal gezien twee jaar eerder. Begin volgend jaar kennen we ook de aannemer. De stadion zal een capaciteit hebben van meer dan 60.000 zitplaatsen. Na het Europees kampioenschap kan de capaciteit worden verkleind indien nodig.



anderlecht-online forum