"Dokter Declercq weet waarmee hij bezig is"

DONDERDAG, 18 SEPTEMBER 2014, 17:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen begin september hoopte Anderlecht Matias Suarez weer topfit te hebben, maar dat lukte niet. De spits sukkelt momenteel met een overbelasting aan de patellapees. "Hij zal geduld moeten hebben", weet sportarts Chris Goossens.


In oktober vorig jaar scheurde Suarez de kruisband van zijn rechterknie. Nu sukkelt hij met een overbelasting aan de linker. "Het probleem is dat je deze blessure niet kan behandelen met cortisone", legt Goossens uit aan Voetbalkrant. "Dan loopt je het risico het omliggend weefsel te beschadigen en kan de pees afscheuren."

Geduld en een juiste dosering zijn de enige remedies. "Wees maar zeker dat dokter Geert Declercq weet waarmee hij bezig is", aldus Goossens. "Suarez zal de beste zorgen blijven krijgen en op het gepaste moment klaar zijn. Wanneer dit is? Dat verschilt van persoon tot persoon. Belangrijk is dat Suarez geduld heeft. Als de blessure chronisch wordt, zit het helemaal fout."

Suarez: "Ik wel meer, maar men spaart mij"

Suarez zelf staat intussen te popelen om te voetballen. "Mijn geopereerde rechterknie is perfect, daar voel ik niets meer. Links is er dus die pijn, maar dat belet met niet om te spelen", zo vertelt de Argentijn zelf in Het Nieuwsblad.

Anderlecht gaat echter erg voorzichtig om met de gewezen Gouden Schoen. "Natuurlijk wil ik alles spelen, maar de coach en medische staf sparen me."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.