Anderlecht onderuit na late gelijkmaker

DINSDAG, 16 SEPTEMBER 2014, 22:35 - Michaël

Door een doelpunt in de extra tijd wist Galatasaray toch nog de 1-1 te scoren waardoor Anderlecht met één punt naar Brussel trekt. Lange tijd zat winst er in dankzij een doelpunt van Praet.

Steven Defour startte toch in de basis, ook Frank Acheampong en Conté mochten starten. Paars-wit was in de eerste helft de betere ploeg en hield de bal goed bij zich. Bram Nuytinck, die al in de tweede minuut geel pakte, werd na 20 minuten wegens een blessure vervangen door Matias Suarez.

Dan ging het even heel snel voor Anderlecht en creëerde het drie kansen op nog geen tien minuten maar de ballen van Mitrovic, Conté en Deschacht gingen naast of belandden op de doelman.

In de extra tijd kreeg Anderlecht nog een vrije trap waarna de spelers naar de kleedkamers trokken.

De rust begon zonder wissels en ook met een snel doelpunt. Amper zes minuten in de tweede helft zette Dennis Praet via binnenkant paal de 0-1 op het scorebord. Even later had Mitrovic de 0-2 aan de voet maar hij besloot naast.

Galatasaray voerde de druk op maar paars-wit wist wel stand te houden. Toch bouwde Hasi meer zekerheid in door Sacha Kljestan in de 65ste minuut in te brengen. Een kwartier voor tijd mocht ook Leander Dendoncker het veld op, dit om Praet te vervangen die niet meer verder kon met krampen.

Maar dan gebeurde het, in de blessuretijd scoort Burak Yilmaz de 1-1 en mag Anderlecht met één puntje terug naar Brussel. Er zat meer in, veel meer en paars-wit verdiende het om met de drie punten huiswaarts te keren.