Puntenverlies na onterecht afgekeurde goals

ZATERDAG, 13 SEPTEMBER 2014, 20:29 - Skyhawk

Anderlecht heeft twee punten laten liggen op het Lisp en mag daar vooral de spelleiding voor danken. Paars-wit scoorde vier geldige goals, maar twee werden onterecht afgekeurd.

Anderlecht startte met Colin op de rechtsback, maar de Fransman zou geen fantastische indruk nalaten. Conté, die in de tweede helft inviel, speelde dan weer wel de pannen van het dak.

Najar opende enkele minuten na de aftrap al meteen de score, maar hij werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Anderlecht domineerde het openingskwartier, maar daarna geraakte het tempo wat uit de wedstrijd en herstelde de thuisploeg het evenwicht. Veel kansen kwamen er echter niet, maar toch scoorde Lierse op slag van rust: Wanderson krulde de 1-0 voorbij Proto.

Hasi greep in tijdens de rust: Tielemans en Colin werden gewisseld voor Conté en Suarez. En die Conté kon al meteen een assist op zijn naam schrijven: zijn voorzet bereikte Acheampong die de bordjes gelijk zette. Dit was meteen het startschot voor een Anderlechts offensief. De kansen volgden elkaar in hoog tempo op, maar de bal wou er maar niet in. En ook de arbitrage ging andermaal in de fout: deze keer kon Acheampong scoren maar ook hij werd weer onterecht voor buitenspel afgevlagd. Het was echter uitstel van executie, want Cyriac bracht de landskampioen verdiend op voorsprong. Met nog een handvol minuten op de klok leek de overwinning binnen. Ngawa kopte in de 95 minuut echter de overdiende gelijkmaker binnen.

Anderlecht speelde een uitstekende tweede helft en creëerde meer kansen in een half uur dan tijdens alle vorige matchen samen. De afwerking liet het echter afweten; iets wat dinsdag in de Champions League zeker beter moet. De eerste helft was echter van een bedroevend niveau; ook dat moet dinsdag beter. Tenslotte was er nog de arbitrage die het resultaat van deze partij bepaalde. Er werden deze week al twee refs fysiek afgekeurd, maar sommige overgebleven spelleiders kunnen nog wel eens een opfrissing van de regels gebruiken ...