Anderlecht domineert transferwaardes JPL

MAANDAG, 8 SEPTEMBER 2014, 18:37 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Met Aleksandar Mitrovic en Steven Defour realiseerde Anderlecht twee jaar op rij een recordtransfer. Volgens de gespecialiseerde website transfermarkt.de heeft Anderlecht zelfs de vijf duurste spelers uit de Belgische competitie.


Transfermarkt plaatst Youri Tielemans op één met een marktwaarde van twaalf miljoen euro. Mitrovic volgt met 7.5 miljoen op twee, Dennis Praet met zeven op drie. Defour en Matias Suárez staan met zes miljoen euro op vier en vijf.

De site schat de marktwaarde van de paars-witte kern op iets minder dan 70 miljoen euro of gemiddeld 2.5 per speler. Standard staat met 50 miljoen en gemiddeld anderhalf per speler op plek twee. Club Brugge moet vrede nemen met plek drie. Blauw-zwart komt niet verder dan 41 miljoen euro en een gemiddelde van 1.40.

Nieuwkomers Westerlo en Moeskroen-Péruwelz staan op de laatste en voorlaatste plek. Westerlo beschikt voor een dikke zeven miljoen of 300.000 per speler, Moeskroen iets meer dan 8.5 of bijna 350.000 per speler.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.