"Gefluit? Ik onthoud enkel aanmoedingen"

VRIJDAG, 5 SEPTEMBER 2014, 08:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Sporza was Steven Defour de 'man van de macht'. Na afloop reageerde de middenvelder op het gefluit. "Ik onthoud enkel het positieve en bij heel blij met de aanmoedigingen". Zijn ploegmaats vonden het gefluit maar niks.


Het gefluit bracht Defour alleszins niet van de wijs. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb. Mooie actie bij het eerste doelpunt en verder gespeeld zoals ik dat gewoon ben te doen", aldus Defour.

"Het was vreemd om bij mijn vervanging zelfs een applaus te krijgen", gaat hij verder. "Het is natuurlijk niet leuk om uitgefloten te worden, maar de fans hebben ook gezien dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik speelde met vertrouwen en daar heeft mijn transfer zeker mee te maken."

Defour vreest dus niet dat zijn terugkeer naar België zijn kansen bij de nationale ploeg aantast. "Ik probeer gewoon mijn niveau te halen bij Anderlecht en dan mijn best te doen bij de Duivels."

Alderweireld: "Gefluit niet leuk voor Steven"

Nicolas Lombaerts vond het niet leuk dat Defour werd uitgefloten. "We wisten op voorhand dat dit zou gebeuren. Voetbal is emotie he. Mij zou het alleszins niets doen. We weten als voetballer hoe we hiermee moeten omgaan."

Ook Toby Alderweireld hekelde de fluiters. "Het is niet leuk voor Steven, maar een groot deel van het publiek koos ook zijn kant. Hij speelde overigens een erg goede wedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat de fluiters over enkele maanden opnieuw overtuigd zijn van zijn waarde voor de ploeg."



anderlecht-online forum