Anderlecht verrast over selectie Lukaku

DINSDAG, 2 SEPTEMBER 2014, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het afhaken van Jelle Van Damme riep bondscoach Mark Wilmots Jordan Lukaku op als vervanger. Bij Anderlecht, dat Lukaku deze zomer definitief liet gaan, reageert men verrast. "Olivier Deschacht verdiende deze selectie meer."


"Ik was verrast toen ik het nieuws van zijn selectie vernam", zegt Urbain Haesaert, hoofd van de jeugdscouting bij Anderlecht, in Het Laatste Nieuws. "Ik had niet verwacht dat hij zou opgeroepen worden voor de Rode Duivels. Toch niet op dit moment."

Haesaert legt ook uit waarom Anderlecht de jongste Lukaku liet vertrekken. "Deschacht is beter, daar moeten we eerlijk in zijn. Hij haalt een heel hoog niveau, is zo slim en zo sluw. Bovendien staat hij positioneel goed én heeft hij veel ervaring. Nicola Storm, nochtans een groot talent, raakte zondag geen bal tegen hem. Olivier verdiende deze selectie meer. Hij speelt een fantastisch seizoen tot dusver."

Hasi: "Altijd iets met Lukaku"

Ook in Extra Time werd gisterenavond ingegaan op de selectie van Lukaku. Besnik Hasi, die te gast was, gaf ook meer duiding over de reden waarom Anderlecht de linksachter liet gaan. "Het was altijd iets met hem", aldus de Anderlecht-coach. Je kan het fragment over Lukaku hier bekijken.

Wilmots: "Jordan is optie voor toekomst"

Maar wat het ook is, Lukaku heeft toch mooi zijn selectie voor de oefeninterland tegen Australië beet. "Het profiel van Jordan Lukaku past bij ons", verklaart Wilmots zijn keuze. "Hij is krachtig en dynamisch. Hij kan van op zijn linksachterpositie oprukken en is snel."

"Alleen zijn ­verdedigend positiespel niet zo goed. Ik heb daar al met hem over gepraat. Als hij blijft ­evolueren, is hij een optie voor de toekomst."



anderlecht-online forum