Colin: "Geen eenvoudige beslissing"

MAANDAG, 1 SEPTEMBER 2014, 15:43 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Maxime Colin, die over komt van tweedeklasser AC Troyes, kon ook naar Genk maar koos uiteindelijk voor Anderlecht. "Soms moet je in het leven moeilijke beslissingen nemen en dit was er zo eentje", aldus de Fransman.


"Ik voelde me goed in de groep maar ik wou toch graag naar een hoger niveau. Ik had contacten met clubs uit Ligue 1 maar daar was het geblokkeerd. De clubs hadden veelal geen geld of ze wilden me enkel huren, en dat bracht niet voldoende geld op voor Troyes. Anderlecht is een zeer grote club en met een infrastructuur die niet moet onderdoen met die van clubs uit de Ligue 1.", gaat Colin verder.

Bij Anderlecht ontmoet Colin ook zijn oud-ploeggenoot Fabrice N'Sakala. "Hij is zeer tevreden bij Anderlecht. Anderlecht is dé top in België. Het is een enorm verschil qua niveau, ik zal me nu zo snel mogelijk proberen aan te passen."

Heeft de Champions League de doorslag gegeven om te kiezen voor Anderlecht? "Dat is natuurlijk een groot pluspunt geweest, het is altijd een droom geweest om in de CL te kunnen aantreden. Maar het heeft niet de doorslag gegeven. Maar ja, hoe hoger het niveau, hoe groter de concurrentie natuurlijk zeker nu Anthony Vanden Borre terugkeert uit blessure. Maar zo zou het ook geweest zijn moest in bij een club in Ligue 1 getekend hebben."

Toch was de voorzitter van zijn vorige club niet echt tevreden met de transfer. "We hadden een akkoord voor een verlengd verblijf indien er geen andere ploeg naar voren trad. maar toen Anderlecht op de proppen kwam veranderde natuurlijk alles. Ik heb twee mooie jaren beleefd bij Troyes en ik hou er mooie herinneringen aan over. Maar ik herhaal, het was geen eenvoudige beslissing."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.