Anderlecht met puntje naar Brussel

ZONDAG, 17 AUGUSTUS 2014, 21:52 - Michaël

Anderlecht is er niet in geslaagd om tegen Westerlo de 12 op 12 te halen. Maar toch heeft het een 2-0 achterstand kunnen ombuigen in een 2-2 gelijkspel en pakte het op manier toch een punt mee naar Brussel.

Met de jonge Leander Dendoncker in de ploeg begon Anderlecht aan de aftrap met een team waarvan de gemiddelde leeftijd amper 20 jaar was.

Anderlecht startte goed maar helaas zorgde een own goal van Chancel Mbemba er voor dat de tegenstander 1-0 voor kwam. Vlak voor rust zorgde Kevin Geudens er dan voor dat paars-wit met een 2-0 achterstand op het scorebord moest gaan rusten.

De tweede helft begon met extra aanvallende versterking door middel van Matias Suarez en die druk resulteerde al snel in een doelpunt dankzij Cyriac. Een kwartje later zetten Youri Tielemans een penalty succesvol om: 2-2 en alles te herbeginnen.

Hasi bracht tien minuten voor het einde nog wel Frank Acheampong op het veld maar scoren werd er niet meer. Dit is het eerste puntenverlies van Anderlecht in de competitie. Maar al bij al toch een mooie start!