Anderlecht voor 33ste keer landskampioen!

ZONDAG, 18 MEI 2014, 16:25 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Dankzij een 3-1 overwinning thuis van Lokeren is Anderlecht er in geslaagd de 33ste landstitel op zijn naam te schrijven. Niet alleen de titel is binnen maar ook het Champions League-ticket en bijhorende miljoenen.


Besnik Hasi begon met dezelfde elf als tegen Zult Waregem maar het was toch moeilijk om de schwung er in te krijgen. Toch kon Mitrovic in de 19e minuut alle twijfel van tafel vegen en kopte hij de 1-0 mooi in het doel van Verhulst.

Enkele minuten laten moest Silvio Proto na een actie van Persoons vervangen worden met een handblessure. Hierdoor mocht Thomas Kaminski in de titelwedstrijd het doel gaan verdedigen.

In de tweede helft werd het voor paars-wit wel heel warm want Anthony Vanden Borre werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Niet alleen dat maar Boucaut gaf ook een penalty, terwijl de fout anderhalve meter voor het strafschopgebied gebeurde. Harbaoui zetten de penalty feilloos om: 1-1.

Enkele minuten later kreeg Persoons rood waardoor beide ploegen met tien op het veld stonden. Anderlecht profiteerde hier van en zo maakte Chancel Mbemba de 2-1. In de 63ste minuut maakte Dennis Praet het dan af met de 3-1.

In de slotminuten kwam Frank Acheampong nog dicht bij de 4-1 maar zijn bal belandde nipt naast.

In en rond het Constant Vanden Stock-stadion kon het feestgedruis losbarsten en kunnen de spelers op een welverdiende vakantie vertrekken. 33 landtitels, het is iets om trots op te zijn. En niet alleen dat, we zien Anderlecht ook direct in de groepsfase van de Champions League.

Score: 3-1
Goal(s): 19' Mitrovic 1-0, 56' Harbaoui 1-1, 60' Mbemba, 2-1, 67' Praet 3-1

RSC Anderlecht:Proto (26' Kaminski), Vanden Borre, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, Najar, Kouyaté, Tielemans, Praet (83' Acheampong), Bruno (59' Gillet), Mitrovic
Lokeren:Verhulst, Odoi, Maric, Scholz, Mertens, Remacle (69' Dutra), Persoons, Vanaken (81' Trompet), Overmeire, De Pauw (74' Patosi), Harbaoui

Geel: 22' De Pauw, 33' Harbaoui, 43' Bruno, 65' Deschacht
Rood: 54' Vanden Borre, 57' Persoons

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Constant Vanden Stock



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.