Anderlecht staat op een zucht van de titel

DONDERDAG, 15 MEI 2014, 22:39 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft volgende week genoeg aan een gelijkspel tegen Lokeren om de titel te vieren. Paars-wit won met 1-2 in Zulte Waregem terwijl Brugge onderuit ging op Genk en zo uitgeschakeld is voor de eerste plaats. Standard won.


Anderlecht speelde een uitstekende eerste helft met dominant voetbal. Al na een paar minuten mocht Najar alleen op keeper Bossut afgaan na een uitstekend pasje van Vanden Borre. De Hondurees trapte echter te zwak. Niet veel later scoorde Mitrovic wel. Hij nam de bal aan en schoot prachtig via de lat binnen, maar de lijnrechter keurde de goal onterecht af voor buitenspel.

Niet veel later lukte het dan toch: Kouyaté duwde de bal over alles en iedereen in de goal. Diezelfde Kouyaté miste onbegrijpelijk zijn tweede van de avond door voor een lege goal over te schieten. Anderlecht counterde er vlotjes op los en toen Mitrovic mooi opende voor Bruno, stond het 0-2. De spits omspeelde Bossut en legde binnen. Zulte Waregem was nergens en creëerde geen enkele kans.

Coach Dury gooide zijn ploeg om tijdens de rust en voerde twee wissels door. En die loonden meteen. De thuisploeg ging vol in de aanval en Anderlecht moest achteruit. De Brusselaars konden de bal niet meer in de ploeg houden en moesten een aantal hete standjes voor de kooi van Proto blussen. Echte uitgespeelde kansen kwamen er niet, maar toen Nuytinck de bal ongelukkig in eigen doel werkte, werd het nog spannend. Maar ook Zulte Waregem had zijn beste kruid verschoten en kwam niet verder dan de eerredder.

Door het verlies van Club Brugge (3-2) in Genk, is blauw-zwart uitgeteld voor de titel. De Bruggelingen kunnen nog maximaal gelijk komen met Anderlecht, maar hebben dan nog steeds een match minder gewonnen. Standard haalde het wel van Lokeren. De Rouches wonnen met 1-3 en staan op twee punten. Een gelijkspel volstaat dus voor Anderlecht in de laatste match, want zelfs als de Luikernaars gelijk komen, wint de regerende landskampioen de titel op basis van de gewonnen matchen.

Score: 1-2
Goal(s): 16' Kouyaté 0-1, 25' Bruno 0-2, 72' Nuytinck (own) 1-2

Genk:Bossut, De fauw, Colpaert, D'Haene, Verboom (80' Naessens), Skulason (46' N'Diaye), Kums, Leye (46' Caceres), Hazard, Bongonda, Sylla
Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, Najar (68' Gillet), Kouyate, Tielemans, Praet, Bruno (80' Acheampong), Mitrovic (84' Cyriac)

Geel: 84' Colpaert
Rood: /

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
Stadion: Regenboogstadionanderlecht-online forum