Buffel straft Anderlecht genadeloos af

MAANDAG, 21 APRIL 2014, 19:52 - Michaël

Anderlecht had dé winnaar moeten worden maar in feite wordt het dit weekend de verliezer. Op amper één minuut van het einde wist Buffel de bal voorbij Proto te werken. 1-0 en zo weg drie punten en de kans om tweede te worden.

Besnik Hasi begon weer met zijn vertrouwde elftal tegen Genk. In het eerste gedeelte van de eerste helft was het vooral Anderlecht dat domineerde. Het kon makkelijk 0-2 gestaan hebben maar Mitrovic miste beide kansen.

Genk kwam nadien wat in de wedstrijd en kreeg het vooral kansen via Gorius en Cissé. Vlak voor rust miste de Serviër nog een kans voor Anderlecht.

De tweede helft was vooral eenrichtingsverkeer van Anderlecht dat de kansen opstapelde. In de 62ste minuut kreeg paars-wit na een fout van Koulibaly op Deschacht een penalty. Mitrovic koos de goeie hoek maar in al z'n nonchalance en onkunde trapte hij op de paal. De Serviër wordt zo het icoon van een gemiste kans...

Met nog 20 minuten te spelen greep Boucaut dan naar zijn achterzak. Camus duelleerde met Mbemba om de bal maar raakte de Anderlecht-speler. Rood voor Camus die zo vroegtijdig mocht gaan douchen.

Op minder dan vijf minuten voor het einde bracht Hasi met Vargas extra offensieve kracht op het veld, Nuytinck mocht gaan rusten.

Met minder dan één minuut te spelen gebeurde het dan, de ploeg die de minste kansen kreeg, scoorde. De bal van Buffel ging over Proto en zo stond de 1-0 op het scorebord.