Anderlecht vergeet te scoren tegen Zulte Waregem

DINSDAG, 15 APRIL 2014, 22:38 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht en Zulte Waregem hebben elk een punt gepakt. Voor de bezoekers is dit een uitstekend resultaat. Voor de Brusselaars wordt de eerste plaats weer wat moeilijker, al hangt dat af van het resultaat van Standard en Brugge.


Anderlecht startte het best en versierde een aantal halve kansen via een bedrijvige Cyriac. De Ivoriaan zette ook een mooie één-twee op met Mitrovic, maar die knalde over. Wat later werd een kopbal van Cyriac nog gered door Bossut. De West-Vlamingen herstelden gaandeweg het evenwicht, onder meer omdat het spel vaker begon stil te liggen voor allerlei fouten. Verder dan een aantal stilstaande fases kwamen ze echter niet. De 0-0 aan de rust was logisch.

De thuisploeg leek in de tweede helft aan het langste eind te gaan trekken. Cyriac stoomde recht op doel af, maar Godeau tacklde nog op de bal. Mitrovic had wat later de beste kans, maar hij kopte voorlangs. Daarna doofde het vuur bij de Brusselaars en het spel verwaterde. Beide kanten hadden veel fouten nodig om het middenveld onder controle te krijgen. Het was pas aan het einde van de tweede helft dat Anderlecht weer duidelijk de bovenhand kreeg: Mbemba, moederziel alleen (en ook in offside, maar niet gefloten), knalde recht op Bossut. Nuytinck draaide de bal net naast nadat de Waregemse keeper een terugspeelbal had opgeraapt. De ingevallen Pollet had nog een goede kans, maar hij was te verrast om tijdig te reageren. Ondertussen had Proto nog een vrije trap van Hazard moeten pakken.

Anderlecht had lichtjes overwicht en meer kansen. Maar het tempo lag al bij al te laag om de wedstrijd open te breken. Een logische 0-0 was het gevolg.

Score: 0-0
Goal(s): /

Anderlecht: Proto, Gillet, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, Najar, Kouyaté, Tielemans, Bruno (81’ Acheampong), Cyriac (86’ Pollet), Mitrović (76’ Vargas)
Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Dhaene, Godeau, Verboom, Hazard T., Skulason, Conte, Olinga (46’ N’Diaye), Bongonda (73’ Caceres), Naessens (83’ Pourié)

Geel: 19' Kouyaté, 42' Skulason, 53' Cyriac, 57' Deschacht, 59' Godeau
Rood: /

Stadion: Constant Vanden Stock
Scheidsrechter: Serge Gumienny
anderlecht-online forum