Anderlecht met lege handen terug naar Brussel

ZONDAG, 30 MAART 2014, 20:00 - Michaël

De Clasico is voor Anderlecht op een sisser uitgedraaid. Het keerde zondagavond met een 1-0 nederlaag terug naar het Astridpark. Paars-wit zakt op deze manier weg naar de vierde plek in het klassement met 29 punten.

Besnik Hasi besliste om Aleksandar Mitrović op de bank te laten starten en David Pollet als enige spits op te stellen. "David heeft veel meer diepgang en ik denk dat we dat vanavond goed gaan kunnen gebruiken", aldus Hasi voor de match.

De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging wegens brandend wc-papier. Al in de 20ste minuut was het raak voor Standard. Het was Mehdi Carcela die het leer in het doel van Silvio Proto kon werken.

Pas na het doelpunt kwam Anderlecht op dreef en creëerde het kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet voor Kawashima.

Tijdens de rust kwam Mitrovic het veld op waardoor Anderlecht volop voor de aanval koos. Twintig minuten voor zijn kwam ook Cyriac aandraven en mocht Pollet rusten. Diezelfde Cyriac kwam tien minuten voor tijd tot een goede kans maar Ronnie Stam bracht redding.

Standard kwam nog met tien te staan nadat Carcela met rood van het veld gestuurd werd. Hij pleegde met een gestrekt been vooruit een ware aanslag op Vanden Borre. Terecht rood voor de doelpuntenmaker.

Anderlecht-speler van de match, Andy Najar, kwam nog heel dicht bij de gelijkmaker maar Kawashima hield de netten leeg. Mbmeba kopte even later nog over.

Doelpunten vielen er niet en zo komt Standard weer aan de leiding. Anderlecht zakt naar de vierde plek in het klassement en we moeten eerlijk zijn, de titel halen zal nu heel moeilijk worden. Anderlecht verdiende op basis van de tweede helft wel een punt maar tja, het zat er niet in. In feite had paars-wit nog geluk want Cissé kwam in blessuretijd nog dicht bij een verdubbeling van de score.

Opmerkelijk, Andy Najar speelde een pracht van de wedstrijd. Hij behield het overzicht, steeds lopend achter de bal, ... .