Pollet: "Hiërarchie tussen spitsen veranderen"

DONDERDAG, 27 FEBRUARI 2014, 14:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn eerste maand bij Anderlecht moest David Pollet zich tevreden stellen met drie invalbeurten. "Maar je zal me niet horen klagen", vertelt de spits. "Ik zie het anders, namelijk dat ik al drie keer mijn kans kreeg."


Na de partij tegen Lierse schreef Het Nieuwsblad dat Pollet kwaad zou geweest zijn omdat zijn goede invalbeurt de week voordien in Kortrijk niet beloond werd met een basisplaats. Pollet betwist dit. "Je zal me niet snel horen klagen, ik ben hier amper een maand. Van deze club droomde ik als kind."

Dit wil echter niet zeggen dat Pollet niet de ambitie heeft om een basiskracht te worden. "Ik doe hiervoor mijn uiterste best op training. Zo probeer ik de hiërarchie tussen de spitsen te veranderen, maar het is de trainer die beslist en ik respecteer zijn keuzes."

De voorbije weken wisselde Van den Brom geregeld tussen een systeem met één of twee aanvallers. Wat verkiest Pollet. "Ik heb een beetje Mitrovic in mij en een beetje Cyriac. Mitrovic is een centrumspits, terwijl Cyriac meer beweeglijk is. Bij Charleroi speelde ik als enige spits en dat ging me goed af.

0 op 10

Het voorbije weekend zei Herman Van Holsbeeck dat hij zichzelf een 0 op 10 gaf voor de wintertransfers. Pollet was de enige speler die toen gehaald werd, maar voelt zich niet geviseerd. "Ik weet in welke context hij dit zei. Anderlecht probeerde drie spelers te halen en geen enkele daarvan is gekomen."

Dat Hazard niet gekomen is, vindt Pollet jammer. Bij Lens speelden de twee al samen. "Ik voelde me steeds goed met hem achter mij. Hopelijk spelen we ooit samen bij Anderlecht."



anderlecht-online forum