Praet: "De druk maakt het niet altijd makkelijk"

DONDERDAG, 27 FEBRUARI 2014, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een sterk seizoen vorig jaar stond Dennis Praet deze voetbaljaargang voor de bevestiging. Dit loop moeizamer dan verwacht, dat beseft hij zelf ook. "Ik weet dat ik al veel ups en downs gekend heb", zo vertelt de middenvelder.


Praet vroeg en kreeg voor het seizoen het rugnummer 10, maar hij slaagde er nog niet in om zich te manifesteren op deze positie. Coach John van den Brom posteerde de Leuvenaar al meermaals op de flank of zelfs op de bank. "Het is logisch dat ik na een mindere match al eens op de bank belandt", zegt Praet op rsca.be. "Maar dit is voor mij het signaal om op training nog harder te werken en mijn plaats terug te winnen."

Zoals zo vaak is het ook voor Praet moeilijker om te bevestigen dan om de top te bereiken. "Als 19-jarige is het niet altijd gemakkelijk om onder zo veel druk altijd goed en constant te presteren, maar ik leg de laat hoog en wil altijd beter worden."

Profiteren van play-offs

Na de winterstop slaagde Anderlecht er nog niet in zijn beste vorm te vinden. In plaats van de aanval op Standard in te zetten, werd de kloof groter. "Ons doel is om in de drie laatste wedstrijden van de reguliere competitie negen op negen te halen", klinkt het strijdvaardig.

"In de play-offs is veel mogelijk en we zijn altijd beter in topwedstrijden", gaat Praet verder. "Voor het eerst sinds de invoer van de play-offs beginnen we niet als leider en misschien kan dit een voordeel zijn. We gaan er alles aan doen om opnieuw kampioen te worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.