Van den Brom: "Winnen en beter spelen"

DONDERDAG, 20 FEBRUARI 2014, 17:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Er was meer aandacht dan anders voor de traditionele persconferentie van John van den Brom aan de vooravond van een wedstrijd. De coach beseft dat hij momenteel onder vuur ligt bij de fans. "Maar we moeten hier samen uitraken."


"Het is niet leuk om door je eigen supporters uitgefloten te worden. Dit doet wat met een mens en zeker met zo'n jonge groep", vertelde Van den Brom. "De dag na de match moet je alles analyseren. Je mag niet weglopen van de kritiek, maar je moet verder. Moet kunnen de kritiek enkel pareren door beter te spelen en te winnen."

Voldoende steun

Tegen Bergen werd Van den Brom voor het eerst onder vuur genomen door de supporters in het stadion. Bij sommige journalisten en op internetfora klinkt de kritiek al langer. Toch voelt de Nederlander zich nog voldoende gesteund. "Misschien geloven jullie journalisten het niet, maar staf, spelers en bestuur zijn nog altijd één."

"In deze moeilijke periode is dit erg belangrijk. We moeten hier samen uitkomen. Ook met de fans. Ik waardeerde het gebaar van Proto en Gillet om meteen na de match zondag met fans te praten. Als je niet meer met elkaar communiceert, is het einde zoek."

Van den Brom betwist ook dat de groep geen vertrouwen heeft. "We trainen op een hoog niveau en dat zal wel terugkeren naar de wedstrijden. We hebben nu nood aan zo'n match waarin de inzet op training terugbetaald wordt."

Concurrent van Standard

Morgen tegen Lokeren hoopt Van den Brom de steun van de fans terug te winnen. Hij beseft dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar ziet toch kansen. "Tegen Lokeren en volgende week tegen Genk zullen we meer ruimte krijgen om te voetballen dan tegen Bergen. Die ruimte moeten we gebruiken."

De kloof met Standard bedraagt momenteel twaalf punten. Enorm veel, maar in de play-offs kan dit zo gedicht worden. "We moeten nu niet naar Standard kijken, we hebben genoeg aan onszelf. Maar we zien onszelf nog altijd als de enige concurrent van de Luikenaars."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.