"Misschien is vaste tactiek inderdaad beter"

DONDERDAG, 20 FEBRUARI 2014, 12:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Niet alleen Olivier Deschacht spreekt in de media zijn steun uit aan John van den Brom. Ook Anthony Vanden Borre doet dit. "Raak je aan de trainers dan raak je aan ons", aldus Vanden Borre, die wel pleit voor een vast systeem.


In Het Laatste Nieuws spreekt Vanden Borre de hoop uit dat de fans zich weer achter de ploeg scharen. "Het is niet gemakkelijk wanneer je eigen fans je uitfluiten. Je kan dan twee dingen doen: je uit je lood laten slaan of geconcentreerd blijven. Ik steek dan een tandje bij. Ik ben meer gewend dan jonge gasten als Tielemans, Bruno of Praet en nieuwkomers als Mitrovic en Milivojevic. Maar dit maakt deel uit van hun leerproces."

Vanden Borre had na een tijdje ook wel door dat de kritiek vooral bedoeld was voor coach John van den Brom. "Maar het blijven fluitconcerten en we werken elke dag samen. Raak je aan de trainers, dan raak je aan ons. Maar wij als spelers moeten ook naar onszelf kijken. Welke ploeg de coach ook opstelt, we moeten vechten voor elkaar. Er is nog niemand die zich dusdanig manifesteerde dat de coach niet naast hem kan kijken."

Toch geeft Vanden Borre toe dat de alsmaar wisselende manier van spelen de hele situatie niet positief beïnvloedt. "Misschien is het inderdaad beter om vast te houden aan een vaste tactiek, of dat nu 4-4-2 of 4-3-3 is. Dat de namen dan veranderen, doet er minder toe. Iedereen weet dan wat hem te doen staat. Maar ik begrijp dat het niet makkelijk was. Er waren blessures, spelers die uit vorm waren en andere die terugkwamen uit een gat of uit revalidatie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.