"Hoop in play-offs beste Anderlecht te zien"

DONDERDAG, 20 FEBRUARI 2014, 08:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de fluitconcerten tegen Bergen moet Anderlecht zijn fans opnieuw achter zich zien te scharen. Morgen in Lokeren kan het de eerste stap zetten. "We willen er alles aan doen om hen opnieuw trots te maken", zegt Guillaume Gillet.


"De supporters weten dat er veel kwaliteit in de groep zit en zijn ontgoocheld als dit er niet uitkomt", zegt Gillet op RSCA.be. "Maar we mogen niet vergeten dat enkele sterkhouders zijn vervangen door jongeren. Het vraagt tijd om een nieuw basiselftal te vinden."

Tijdens de winterstop bestond het vertrouwen dat dit elftal gevonden was. Paars-wit kende een sterk einde van 2013 en een goede winterstage. Toch haalde het dit jaar amper 7 op 15 en goed voetbal was er zelden te zien. "We spelen nog vier matchen voor de play-offs, het is belangrijk dat we ons herpakken", aldus Gillet.

"We moeten zoveel mogelijk punten pakken om met vertrouwen aan de play-offs te beginnen. Een nieuwe titel wordt niet gemakkelijk, maar ik geloof er nog in. Anders zou ik geen goede kapitein zijn. Het is ook mijn taak om ervoor te zorgen dat ook de rest van de ploeg dit geloof heeft."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.