Hoe sterk staat Van den Brom bij bestuur?

DINSDAG, 18 FEBRUARI 2014, 09:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Wie Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad openslaat, merkt het meteen: ze kijken met een andere bril naar de positie van John van den Brom. Volgens de eerste steunt Anderlecht zijn coach, volgens de tweede denkt men aan ontslag.


Volgens Het Laatste Nieuws toont Anderlecht begrip voor het gemor van de fans, maar blijft de club zijn coach steunen. Ook in het verleden schaarde het bestuur zich steeds achter zijn coach, tot het echt onhoudbaar werd. Dit is vandaag niet anders. "We steunen de trainer en zijn staf", klinkt het bij monde van woordvoerder David Steegen.

In een editoriaal krijgt Van den Brom de steun van chef sport Stephan Keygnaert. "Van den Brom moet maar de woorden van LeBron James, de beste NBA-speler van het moment, indachtig zijn: 'All the people that want me to fail, they have to wake up tomorrow and have the same life they had before.'"

Toch denkt Keygnaert dat Van den Brom aan zijn laatste maanden in het Astridpark bezig is. "Zelfs al wordt paars-wit alsnog kampioen, het kan na de zomer niet nog een seizoen een deel van het eigen bestuur, de eigen fans en een deel van de media provoceren", aldus Keygnaert, die er op wijst dat Mourinho bij Real Madrid ook moest vertrekken nadat eerst de krant El Pais en daarna de fans zich tegen hem keerden.

Ontslag is te duur

In Het Nieuwsblad lezen we andere zaken. Deze krant meent dat er momenteel al gediscussieerd wordt over de positie van Van den Brom, maar dat een ontslag te duur is. De Nederlander heeft nog een contract tot 2015 en een ontslag zou Anderlecht meer dan één miljoen euro kosten. "Paars-wit hoedt zich voorlopig voor emotionele en vooral dure beslissingen", klinkt het.

De krant weet dat Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck na de partij tegen Bergen polshoogte zijn gaan nemen in de kleedkamer. Daar konden ze vaststellen dat de groep nog steeds achter de coach staat. Dat er met Alexandre Van Damme een man in het bestuur zit die de cijfers goed in de gaten houdt, is volgens Het Nieuwsblad ook een geluk voor Van den Brom.

Net als Het Laatste Nieuws schrijft Het Nieuwsblad dat Anderlecht zo lang mogelijk door wil gaan met Van den Brom, maar volgens hen is dit dus eerder noodgedwongen. Een derde seizoen in Brussel komt er volgens hen allicht niet. Speelt Anderlecht kampioen, dan houdt Van den Brom de eer aan zichzelf. Lukt dit niet, dan zal het de club zijn die het initiatief moet nemen.



anderlecht-online forum