Vico: "Beter in Spanje gebleven"

DINSDAG, 18 FEBRUARI 2014, 08:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na moeilijke maanden bij Anderlecht herleeft Fede Vico bij Oostende. In Het Nieuwsblad kijkt hij terug op zijn paars-witte periode. "Als Van den Brom Engels tegen me sprak, begreep ik hem wel. Alleen sprak hij amper met mij."


Zijn transfer naar Anderlecht bracht voor Vico niet wat hij ervan verwacht had. "Ik was gekomen met het doel om meteen te spelen", zo vertelt de Spanjaard. "Wist ik toen wat ik nu weet, dan had ik nooit getekend. Dan was ik in Spanje gebleven."

"Hoopte op plaats Suarez"

Vermoeidheid, een spierblessure, moeite om zich aan te passen aan ons voetbal: diverse redenen werden aangehaald waarom Vico maar niet aan spelen toekwam bij Anderlecht. "Ik had inderdaad een spierblessure die me twee maanden parten speelde, daardoor raakte ik nooit betrokken bij de groep", zegt Vico.

Eind oktober was de creatieve middenvelder weer fit. "Suarez was toen uitgevallen en ik dacht dat ik hem kon vervangen. Maar ik kreeg nooit mijn kans. Niet één minuut, ik haalde amper twee keer de wedstrijdselectie. Dat ik op training geen goed niveau haalde is trouwens onzin. Maar oké, ieder zijn mening en de coach is de baas."

"Gedemotiveerd bij beloften"

Omdat hij bij de A-kern geen kansen kreeg, moest Vico enkele keren meedoen met de beloften. Daar maakte hij echter geen overweldigende indruk. "Anderlecht betaalde 1,5 miljoen euro voor mij en laat me dan met de beloften spelen. Denk je dat dit goed is voor mijn motivatie?", zucht Vico. "Logisch dat ik voor zo'n matchen minder gemotiveerd ben. Hiervoor ben ik niet naar België gekomen."

Ook de kritiek dat Vico te balverliefd zou zijn, weerlegt hij. "Bij Cordoba en de Spaanse jeugdploegen hoorde ik niemand klagen over mijn inzet en verdedigend werk. Ik heb inderdaad graag de bal aan de voet, maar Anderlecht heeft me maanden gevolgd. Ze weten toch wat voor type speler ik ben?"

"Eén ambitie: spelen"

Oostende huurt Vico momenteel tot het einde van het seizoen, met optie voor een bijkomende voetbaljaargang. Coach Fred Vanderbiest liet zaterdag al verstaan dat een verlengd verblijf er zeker inzit als de Spanjaard zich zo blijft ontwikkelen. "Na het seizoen zien we wel, nu telt maar één ding: spelen", aldus Vico.

"Het deed ontzettend veel deugd om zaterdag eindelijk op het veld te staan en mijn kwaliteiten te kunnen tonen. Na vijf minuten zat ik al wel kapot, ik was te gretig en had te veel zin. Ik ben wel blij dat ik Oostende aan een punt kon helpen."



anderlecht-online forum