Anderlecht dient nieuwe bouwaanvraag in

DINSDAG, 18 FEBRUARI 2014, 08:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de plannen voor het Eurostadion blijft Anderlecht ook inzetten op de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-Stadion. Vandaag dient de club een aangepast bouwaanvraag in voor de uitbreiding tot 30.300 plaatsen.


Sinds 2008 werkt Anderlecht aan een voorstel om de capaciteit van het eigen stadion op te trekken van 21.000 naar 30.300 toeschouwers. Een eerste voorstel werd een jaar geleden negatief beoordeeld door het schepencollege na protest van buurtbewoners. Zij vreesden dat het grotere stadion te veel licht zou wegnemen.

Architectenbureau Jaspers & Eyers ging daarom opnieuw aan de slag. Het slaagde erin een nieuw ontwerp te maken waarbij het Vanden Stock-Stadion acht meter minder hoog zou worden, zonder aan capaciteit in te boeten. Er zouden extra uitgangen en minder zalen komen. Al deze zaken zijn tegemoetkomingen aan de wensen van het schepencollege.

Vandaag zal Anderlecht zijn nieuwe bouwaanvraag indienen. In de loop van april zal het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich erover uitspreken. Huidig burgemeester Eric Tomas is een grotere voorstander van een uitbreiding dan zijn voorganger Gaëtan Van Goidsenhoven. Toch is de kans groot dat er ook tegen dit voorstel bezwaren zullen worden ingediend door buurtbewoners.



anderlecht-online forum