Anderlecht verliest finale Viareggio Cup

MAANDAG, 17 FEBRUARI 2014, 17:38 - WauteRSCA

Anderlecht is er niet in geslaagd om de Viareggio Cup voor het tweede jaar op rij te winnen. Na verlengingen bleek AC Milan te sterk. Desondanks mag Anderlecht terugblikken op een meer dan geslaagd tornooi.

Het eerste uur ging gelijk op. In de 63e minuut bracht Leya Iseka paars-wit echter op voorsprong. Een video van het doelpunt is hier te bekijken. Enkele minuten later lukte Petanga echter de gelijkmaker.

In de 75e minuut werd Milan-speler Petanga met rood van het veld gestuurd. Bastien volgde echter al snel zijn voorbeeld. De wedstrijd lag op alle vlakken in balans. Beide clubs kregen nog enkele kleine kansen, maar de 1-1 bleef op het bord staan.

In de verlengingen bracht Fabbro de Italianen op voorsprong. Een dikke minuut later ontving hij echter de derde rode kaart uit de wedstrijd. Anderlecht drong wel aan, maar het was Mastalla die na 100 minuten de 1-3 eindstand op het bord zette.

Milan neemt zo dus revanche voor de verloren finale van vorig jaar. Anderlecht kan echter terugblikken op een formidabel tornooi. Met een nieuwe generatie spelers bewees Anderlecht andermaal over een uitstekende jeugdwerking te beschikken.

De redactie van Anderlecht-online houdt eraan de spelers en technische staf te feliciteren voor hun formidabel tornooi.

eindstand: 1-3
Doelpunten: 63' Leya Iseka 1-0, 70' Petanga 1-1, 93' Fabbro 1-2, 100' Mastalli 1-3

Opstelling Anderlecht (4-2-3-1): Gies, Carvalho (99' Mikal), Isci, Haagen, Matthys, Bastien, Dendoncker, Jaadi, Soumaré (106' Lapage), H'maidat (85' Kindermans), Leya Iseka
Invallers: Bossin, Kindermans, Falsaperla, Bourard, Lapage, Mikal

Opstelling Milan (4-3-3): Gori, Calabria, Pacifico, De Santis, Tamas, Modic, Mastalli, Bende Bendè (36' Pinato), Benedicic, Vido, Petagna
Invallers: Ferrari, Piccinocchi, Iotti, Pinato, Di Molfetta, Simic, Saporetti, Fabbro, Cernigoi, Barisic, Pedone, Aniekan

Gele kaarten: Benedicic, Bastien, Vido
Rode kaarten: Benedicic, Bastien (2 x geel), Fabbro (2x geel)