Van den Brom kop van jut bij de supporters

MAANDAG, 17 FEBRUARI 2014, 10:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de overwinning was het gisteren geen leuke avond in het Constant Vanden Stock-stadion. John van den Brom werd onder vuur genomen door (een deel van) de fans. 'Anti-voetbal' en 'anti-Van den Brom' weerklonk in het stadion.


Van den Brom had voor de partij tegen de laatste in de stand zijn elftal opnieuw door elkaar gegooid. Cyriac fungeerde als diepe spits in een 4-3-3-systeem en met Kljestan en Gillet posteerde de Nederlandse coach twee brekers voor de verdediging. Tielemans verdween naar de tribune, Praet begon op de bank. Mitrovic en Pollet, die volgens Het Nieuwsblad daar niet zo tevreden mee was, zaten naast hem.

Al na vijf minuten weerklonken de eerste fluitconcerten. De fans waren duidelijk niet tevreden met de afwachtende start die Anderlecht nam. Op het half uur sloegen de fluitconcerten om in spreekkoren: "Wij willen voetbal zien!", zo klonk het vanaf de tribunes. Ook de naam van Youri Tielmans werd gescandeerd. Het publiek gaat duidelijk niet akkoord met Van den Brom om jongens al Tielemans, Praet, Bruno en Najar te slachtofferen. 'In youth we trust', zo stond er te lezen op een spandoek, samen met de namen van alle min-twintigjaren in de kern.

Ondanks een voorsprong gaat Anderlecht de rust in onder een striemend fluitconcert. Kort na de pauze verdubbelt Vargas de score, maar echt uitgelaten wordt dit niet gevierd. Wanneer Van den Brom Cyriac wisselt voor Pollet, slaat de vlam opnieuw in de pan. 'Anti-voetbal' en 'anti-Van den Brom' wordt er geroepen.

Steun van spelersgroep

Ondanks de felle kritiek van (een deel van) de supporters, geniet Van den Brom nog steeds de steun van zijn spelersgroep. Vorige week betrokken de spelers hem bij de viering van de late gelijkmaker en na zijn openingsdoelpunt gisteren deed Kljestan teken naar de supporters om zich achter de ploeg te scharen.

Ook gisteren na de partij tegen Bergen spraken de spelers hun steun aan Van den Brom uit. "We staan nog allemaal achter de trainer", klink het bij Anthony Vanden Borre. Sacha Kljestan beaamt dit. "Als team staan we als één blok achter Van den Brom. Ook het bestuur steunt de coach nog. Dat is het belangrijkste."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.