Opinie: Wanneer een echte 'thuis' voor de beloften?

ZONDAG, 16 FEBRUARI 2014, 11:50 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Patrick, fan in hart en nieren en elke zaterdag wel in Neerpede terug te vinden om de paars-witte jongeren aan te moedigen, heeft in een opiniestuk de vraag gesteld wanneer de beloften een echte 'thuis' zullen krijgen.


Hij doet dit wegens het stijgende succes van de beloften. Daar hebben we gisteren ook nog eens een voorbeeld van mogen zien toen ze zich na strafschoppen hebben kunnen plaatsen voor de finale van het Viareggio toernooi.

"Desondanks Anderlecht met Neerpede een parel van een infrastructuur heeft kunnen we ons de vraag stellen waarom de beloften niet in een waardig stadion kunnen spelen, een stadion dat hen het respect geeft dat ze verdienen", aldus Patrick.

"De wedstrijden gaan afwisselend door in het Boudewijnstadion - wat te kil is voor voetbal - , de installaties in Tubeke of zelfs in de RSCA Academy waar er geen tribune te vinden is. En dit seizoen hebben de thuiswedstrijden in het kader van de UEFA Youth league plaatsgevonden in Woluwe en in Denderleeuw."

"Deze ploeg die in het Viareggio toernooi weer een prachtprestatie aan het neerzetten is, en vergeet ook niet de Aegon Future Cup, verdient een vaste thuisplek waar de fans de jongeren kunnen aanmoedigen. Denk maar terug aan de thuiswedstrijd tegen Barcelona in de Next Gen Series. Maar liefst 7000 supporters waren aanwezig in het Constant Vanden Stock-stadion en zorgden voor een fantastische sfeer. 7000 supporters, er zijn eerste klasse clubs die het met minder toeschouwers moeten doen."

"Beste bestuursleden van Anderlecht, we weten dat jullie deze situatie betreuren maar we hopen dat in de toekomst onze toekomstige A-kern spelers hun wedstrijden in optimale omstandigheden kunnen afwerken, van dichtbij gesteund door hun fans, liefst in een echt 'thuis'."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.