Soumaré, een geboren doelpuntenmaker

ZATERDAG, 15 FEBRUARI 2014, 11:09 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Mohamed Soumaré, hij treedt voor de tweede keer aan in het Viaraggio toernooi. Hij kwam als kind al bij Sporting spelen en vormde bij de U10 een duo met Charly Musonda Junior.


De Brusselaar, maar van Guineese afkomst, heeft helaas ook veel blessurepech gekend maar kan nu al terugblikken op verschillende prachtprestaties bij Anderlecht. En zeggen dat hij nog 18 moet worden.

Zo scoorde hij in 2013 in de Aegon Cup tegen Barcelona paars-wit naar de overwinning (1-0) en maakte hij ook deel uit van de selectie in de UEFA Youth League en diens voorganger, de Next Gen Series.

In het Viareggio toernooi staat hij in het klassement van topscorers met vier doelpunten op een derde plek. Dat zijn er maar twee minder dan de eerste (Cerri van Parma).

Patrick, onze beloftenkenner en die je elke zaterdag wel in Neerpede kan terugvinden, dook in onze rijkelijke archieven en vond heel wat nieuws terug over Soumaré.

Een eerste vermelding van de jonge speler vonden we terug in 2008, hij was toen amper 12 jaar. Hij nam toen deel aan de Pinanti is Pinanti Cup van de VRT. Helaas werd hij vlak voor de finale uitgeschakeld. De beelden hiervan zijn hier te bekijken.

Maar dat is niet alles, zo bezorgde Soumaré op vrijdag 22 november 2013 de U21 de overwinning door in de 32ste minuut te scoren tegen Waasland-Beveren.

Op donderdag 16 oktober konden de beloften zich plaatsen voor 1/4 finales van de Beker van België, dit door 0-2 winst van Tubeke. Doelpuntenmakers waren Samy Bourard en Mohamed Soumaré.

Eerder konden de beloften 1-1 gelijkspelen tegen Bergen, ook hier was het Soumaré die kon scoren. Kortweg, we kunnen nog even verder gaan maar ons punt is duidelijk.

Anderlecht heeft weinig spitsen in zijn jeugd, daarom moest het ook tijdens de zomer op zoek naar een buitenlander. Toch loopt er weer een nieuwe parel rond in Neerpede, af te wachten wanneer we hem op het grote veld zullen zien. Wij kijken er alvast naar uit!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.