Gies: Een specialist in penalties pakken?

ZATERDAG, 15 FEBRUARI 2014, 10:41 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Xavier Gies heeft op het Viaraggio toernooi laten zien wat hij waard is, dit door in het duel tegen Atalanta een penalty te stoppen. Een gelukstreffer of gewoonweg een specialiteit van de jonge Anderlecht-doelman.


Op enkele uren van de halve finale leek het Patrick, hoofdredacteur van de Franstalige sectie en beloftenkenner, opportuun om de prestaties van Xavier Gies eens in de schijnwerpers te zetten.

Gies is met het Viareggio toernooi niet aan zijn proefstuk toe maar we schijnen het licht op twee prestaties. Bij de eerste keren we terug naar 21 september 2013.

De U19 van Anderlecht namen het toen op tegen Genk. Op het scorebord stond 1-1, maar dan floot de scheidsrechter een strafschop ten voordele van Genk. Gies pakte hem en zo bleef de 1-1 toch nog enige tijd op het scorebord staan. Helaas moest de doelman vroegtijdig gaan rusten nadat hij volgens de arbiter een Genk-speler iets te hard had afgestopt.

Een tweede penalty werd aan de Limburgers toegekend. Enzo D'Alberto nam plaats onder de lat maar kon niets anders doen dan de bal uit de netten halen.

Op zes november 2013, tijdens de UEFA Youth League, keerde Anderlecht met een punt naar huis na een gelijkspel tegen PSG. In de 26ste minuut wist Gies in dit duel een penalty te stoppen.

Het trappen van strafschoppen blijft misschien wel een probleem maar één ding is zeker, als het is om ze te stoppen hebben we een absolute topper in huis: Xavier Gies.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.