Scifo: "Ambitie om Van den Brom op te volgen"

ZATERDAG, 15 FEBRUARI 2014, 09:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds zijn ontslag bij Bergen zit Enzo Scifo zonder club. De oud-speler van Anderlecht heeft echter één grote ambitie: ooit trainer worden van Anderlecht. "Ik wil er gerust helemaal onderaan de ladder beginnen."


"Anderlecht heeft me groot gemaakt en ooit wil ik mijn hart weer voelen kloppen in het Astridpark", zegt Scifo in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om er te slagen. Ik wil er gerust onderaan de ladder beginnen en zonder groot contract. Ik sta open voor alles: jeugdcoach, beloftencoach, assistent."

Enkele weken geleden raakte bekend dat het CV van Scifo aan Anderlecht bezorgd is. De oud-spelverdeler van paars-wit ontkent echter dat hij John van den Brom wil buiten werken. "Enkele maanden geleden heeft mijn manager mijn CV rondgestuurd in België en Frankrijk, meer is het niet. Maar als Van den Brom ooit vertrekt, ben ik kandidaat om hem op te volgen."

Scifo vindt overigens niet dat de huidige malaise enkel op Van den Brom afgeschoven mag worden. "Toen hij jongeren als Bruno, Praet en Tielemans lanceerde, stond iedereen op de banken. Dat ze jongeren brengen is goed, maar het zijn er te veel tegelijk. De integratie gebeurt beter geleidelijker. Ik debuteerde met anciens als Vercauteren, Vandereycken en Lozano rond mij. Nu beschouwen ze Kouyaté met zijn 23 jaar al als een voortrekker."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.