"Club, Standard en Genk zijn mijn concurrenten"

VRIJDAG, 14 FEBRUARI 2014, 18:27 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

"Deschacht één van de trouwste spelers in Europa", dat bleek uit een publicatie gisteren van de UEFA. Olivier Deschacht reageert verheugd.


"Ik wist het zelf niet, het was leuk nieuws. Zeker als je kijkt naar Ryan Giggs die al bijna 1000 wedstrijden gespeeld heeft bij Manchester United. Maar dat zal wel niet voor mij weggelegd zijn denk ik", aldus de verdediger.

"Mijn sterkte was alles van week tot week bekijken. En kijk we zijn nu al 15, 16 jaar later en ik ben hier nog altijd. Dat is plezant en ik ben hier graag."

Maar waarom zijn spelers dezer dagen hun clubs niet zo trouw meer? "Ik denk dat dit met het financiële plaatje te maken heeft. Iedereen kiest voor het geld. Misschien ook voor het avontuur. Maar ik heb me altijd goed gevoeld bij Anderlecht. We spelen altijd voor de prijzen en voor de titel. Dat is één van de redenen dat ik hier heel graag ben."

Toch moet Deschacht zich meer en meer tevreden stellen met een plek op de bank in plaats van in de basis. "Als je begint aan een seizoen zijn er altijd twee spelers voor één positie. Maar ik zie ze niet als concurrenten maar als collega's. Brugge, Standard en Genk, dat zijn mijn concurrenten. Nu is Fabrice mijn 'concurrent' maar we spelen ook fantastisch samen dus voor mij zijn dat collega's."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.