Heylen: "Tussenstap is beter voor ontwikkeling"

VRIJDAG, 14 FEBRUARI 2014, 11:35 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Vorig weekend geraakte Anderlecht niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Kortrijk. Tegenover paars-wit stond ook Michaël Heylen, uitgeleend aan Kortrijk. RSCAtv had enkele dagen voor het duel een gesprek met de speler.


Bij Kortrijk krijgt Heylen de kans om zich te bewijzen. "Ik had totaal niet verwacht dat ik al bij de tweede wedstrijd in de basis zou staan. Sindsdien ben ik er niet meer uitgekomen. Ik heb heel veel kansen gekregen van coach, hiervoor ben ik hem dan ook dankbaar."

"Het verschil tussen de beloften en de A-kern bij Anderlecht is enorm. Ik denk dat het beter is om even een tussenstap te doen zoals ik nu eigenlijk doe, dat is beter voor onze ontwikkeling. Zo doen we spelervaring op bij iemand anders. Kijk naar Kouyaté, hij werd ook aan Kortrijk uitgeleend en heeft nadien bij Anderlecht een basisplaats veroverd."

"Desnoods word ik nog eens uitgeleend, daar heb ik niets op tegen. Ik wil gewoon zo veel mogelijk spelen en als ik de kans krijg om bij Anderlecht door te breken, dan zal ik zeker en vast mijn best doen."

Vorig jaar was Heylen kapitein van de ploeg die de titel in het Viareggio toernooi kon binnenhalen. Hij volgt nog steeds de prestaties van zijn ex-ploeggenoten op de voet. "Ik ben zeer blij dat ze het weer zo goed doen. Maar ook voor René Peeters want van hem heb ik ook veel bijgeleerd. Hij heeft me enorm geholpen en daar blijf ik hem dankbaar voor."

Het volledige interview is te bekijken op RSCAtv.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.