Kindermans: "Soumaré is een type Cyriac"

DINSDAG, 11 FEBRUARI 2014, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond om 18.30 uur strijden de U20 van Anderlecht voor een plaatsje in de kwartfinale van het toernooi van Viareggio. Om Inter Milaan te verschalken rekent het vooral op Mo Soumaré, met vier doelpunten topschutter in Viareggio.


Terwijl iedereen naar Aaron Leya Iseka keek om de paars-witte doelpunten te maken, is het Soumaré die zich in de kijker speelt. "Mohamed speelt al van op jonge leeftijd bij ons", zegt hoofd jeugd Jean Kindermans in La Dernière Heure. "Bij de U10 vormde hij een fantastisch duo met Charly Musonda. We wonnen toen elk toernooi."

Tijdens de jaren die volgden, kreeg Soumaré af te rekenen met verschillende blessures. "Maar hij heeft de draad mooi weer opgepikt. Mo is een krachtige spits, maar niet al te groot. Ik zou hem durven vergelijken met Gohi Bi Cyriac of Imoh Ezekiel van Standard."

Lof in Italië

Vorig seizoen won Anderlecht het toernooi van Viareggio, maar van het team dat toen de finale speelde, zijn enkel Soumaré, D'Alberto, Dendoncker en invaller Jaadi er nog bij. "Op papier is de ploeg dit jaar minder sterk dan die van vorig jaar", geeft Kindermans toe. "Maar we hebben toch al veel positieve commentaren gekregen."

"De Italianen zeggen dat Anderlecht met een nieuw team gekomen is, maar dat de filosofie van mooi voetbal wordt voortgezet."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.