"Anderlecht staat niet verder dan in augustus"

MAANDAG, 10 FEBRUARI 2014, 17:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor enkele journalisten behoedde David Pollet John van den Brom voor ontslag. Sporza-journalist Peter Vandenbempt gelooft dit echter niet. "Dit is eerder wishful thinking van sommige journalisten", zo zegt hij.


Vandenbempt zag Anderlecht zaterdag aan het werk in Kortrijk en begrijpt niet dat Van den Brom na de match tevreden was. "Ik neem aan dat het vooral opluchting was", zegt hij. "En dat je een beetje tevreden bent met de weerbaarheid van de laatste tien minuten, dat begrijp ik ook wel."

Over het spel kan Vandenbempt weinig goeds zeggen. "Het was huilen met de pet op. Het voetbal was nauwelijks beter dan vorige week in Lier. "Antwoorden. Reageren. Revanche. Spelen voor de trainer." Waar ik dat in die eerste 75 minuten moest gaan zoeken bij Anderlecht: geen idee. Neem voor de rust Vargas weg en er blijft werkelijk niets over."

"Van den Brom staat niet sterk meer"

Volgens tal van journalisten zou een nieuwe nederlaag voor Van den Brom het einde betekend hebben als coach van Anderlecht. "Maar als ik goed geïnformeerd ben, had een nieuwe nederlaag Van den Brom zijn kop niet gekost", aldus Vandenbempt. "Het is eerder wishful thinking van een sommige journalisten. Franstaligen, dat is al een heel seizoen zo, maar ook een aantal Nederlandstaligen die al enige tijd om zijn ontslag vragen en nu wachten op hun gelijk.”

"Maar sterk staat Van den Brom natuurlijk niet. Al lang niet meer. Dat kan ook niet anders als je zeven keer verloren hebt, is het een mirakel dat hij nog aan boord is. Vorige week in Lier heeft hij echt een hele slechte beurt gemaakt met zijn opstelling en wissels."

Ook Besnik Hasi, die het seizoen zou uitdoen als coach mocht Van den Brom ontslagen worden, maakte recent geen al te beste beurt door bepaalde uitspraken in de pers. "Het is dus wat minder evident dat hij zou overnemen. Dit zou ook een dure oplossing zijn. Bovendien heeft Van den Brom nog steeds de steun van de spelers. Dat is belangrijk."

"Maar we zijn nu februari en er staat nog altijd geen ploeg, er is nog altijd geen vast systeem. Hij blijft maar zoeken. Dus moet je zeggen dat Anderlecht niet verder staat dan in augustus en dan heb je het niet goed gedaan. In afwachting tot iemand plots het licht ziet, ben je dan maar blij met een laat punt in Kortrijk.”



anderlecht-online forum